Wednesday, October 31, 2007

Presidentval

Det är ju presidentval i USA 2008, vilket betyder att kampanjerna om vem som ska nomineras för respektive parti pågår för fullt.

Härom veckan drabbade de republikanska kandiaterna samman. Den debatten kan mycket kort sammanfattas i att det enda de alla var ense om att de inte vill se Hillary Clinton som president. Ikväll är det dags för de demokratiska kandidaterna att göra sammaledes. Clinton leder för tillfället, men min gissning är att det är alldeles för tidigt (även för expressen) att dra några slutsatser om vem som verkligen blir demokratisk presidentkandidat.

Jag har roat mig med att helt ovetenskapligt fråga människor jag träffar här vad de tror och tycker om det kommande valet. Hittills har samtliga sagt att Clinton inte kommer att bli demokraternas kandidat, och om hon ändå blir det, så kommer republikanerna att vinna valet stort.

Och då ska man vara medveten om att det i normalfallet i Maryland råder stabil röstövervikt för demokraterna. Clinton är helt enkelt inte särskilt populär. Det blir spännande att se hur det går.

No comments: