Sunday, March 09, 2008

Andras drama

Vi fortsätter på temat: drama, men den här gången gäller det andras drama.

Min kollega A berättar gärna om sin, som hon själv säger, heltokiga familj. A:s mamma vägrar tex använda mobiltelefonen till några viktigare samtal eftersom den kan avlyssnas så enkelt. Trådlös telefon däremot, det går bra. Nå, den senaste historia vi fick oss till livs, och dessutom förväntades kommentera, handlade om A:s syster och hennes hur-lång-tid-tar-det-egentligen-för-en-normal-person-att-skära-upp-
köttfärslimpa-på-jobbet-kris.

Storyn går så här:

A:s syster ringer henne, för att hon behöver tala om en kris på jobbet. En halvtimme senare har detta krissamtal mest handlat om hur långt tid det egentligen bör ta att skära upp en bit köttfärslimpa innan den ska mikrovärmas. (Här är jag beredd att hålla med A i hennes slutsats att detta inte känns så... krismässigt. Mer bara knäppt...)

A ifrågasätter "krisen" och får då veta att problemet består i att A:s gifta syster "nästan har en affär" med en gift man på jobbet. Och köttfärslimpans roll i detta drama består i att det tog en och en halv minut att skära upp denna portion köttfärslimpa eftersom (enligt A:s syster) denne man var så upptagen med att titta på henne medan hon satt på huk framför godisautomaten att han liksom glömde bort köttfärslimpan. Utöver detta har mannen tydligen vid ett tillfälle ägnat sig åt blandade småhopp (som på beskrivningen faktiskt lät ungefär som blandade småhopp i Galenskaparnas tappning) efter att ha lämnat en bunt papper till A:s syster.

Ja, ni hör ju själva, bevisen för denna "nästan-men-inte-riktigt-affär" är ju, ehm, väldigt överväldigande.

"Krisen" har föranlett åtgärder (alla inblandade verkar nämligen vara helt ense om att det är en kris modell större): A:s systers ska sluta köpa godis i automaten på jobbet, och den gifte mannen går numera regelbundet på bönemöten. Frid och fröjd alltså. (Om nu inte den verkliga krisen består i att det bara nästan var en affär förstås...)

Ja, sånt berättar mina kollegor om. Vad pratar ni om på era jobb?

Uppdatering: De blandade småhoppen finns ju förstås på YouTube:

1 comment:

Anonymous said...

Hahahaha!
Kunde du hålla dig för skratt?
Jag kom att tänka på nått sorts ordspråk... från fjäder till höna... kommer inte ihåg riktigt...
Jo, samtalen varierar kraftigt. Ibland får skrattmusklerna sig en rejäl omgång.