Monday, May 08, 2006

anställninsgformer

Hej och hå. Man kan bli frustrerad av olika saker när man jobbar på universitetet. En av frustrationsorsakerna är de olika anställningsformer som figurerar för forskarstuderande. Det pågår en oerhört kreativ verksamhet ute på lärosätena för att undkomma de regler som finns om att forskarstuderande antingen ska ha doktorandtjänst eller utbildningsbidrag. Det är inte ovanligt att människor som i princip ägnar sig åt forskarutbildning ändå inte är antagna till densamma, och det fungerar eftersom de finansieras via stipendier (vilket ställer dessa människor utanför alla våra sociala trygghetssystem) eller andra mer eller mindre märkliga anställningsformer som inte alls är avsedda för forskarstuderande. Jag, Jenny och Anna har blivit så frustrerade att vi börjat knåpa på en debattartikel i frågan - jag lär återkomma i frågan här på bloggen när den väl är klar. Men nu ska jag äta glass!

2 comments:

Anonymous said...

Debattören Paul Nilsson hade i Skånska Dagbladet 9 maj nedanstående intressanta insändare om Muslimska Förbundets ordförandes fru och hennes kandidatur till centern i riksdagen. Ebtisam Aldebe är gift med Mahmoud Aldebe, som avslöjades i Uppdrag Granskning 2 maj om sitt valsamarbete med socialdemokratiska Broderskapsrörelsen:

"Ebtisam Aldebe är muslim och riksdagskandidat för centerpartiet. Hon står på tredjeplats på centerpartiets riksdagslista i Stockholms kommun.

I Rapport den 28 april säger hon att hon vill ha särlagstiftning för muslimer i Sverige. Anser centerpartiet att detta är förenligt med centerpartiets ideologi och värderingar? Anser centerpartiet att det är okej att islamister kandiderar för partiet? Om så är fallet så borde centerpartiet byta namn till: Nya Islamiska Centerpartiet.

Paul Nilsson"

Maria Abrahamsson said...
This comment has been removed by a blog administrator.