Thursday, September 04, 2008

Sarah Palin...

...republikansk vicepresidentkandidat, guvernör i Alaska, och bland en och annan svensk förståsigpåare utnämnd till kvinnoalibi har just hållit sitt konventstal.

Och låt mig först göra klart en sak. Hon kanske är ett alibi, men i så fall ett ärkekonservativt abortmotståndar- och vapenförespråkaralibi för en presidentkandidat som inte är säker på att plocka hem den religiösa extremhögern på egen hand. Den som tror att hon är ett kvinnoalibi förstår sig nog inte riktigt på rebuplikanska partiet.

Innehållet i talet då? Skattesänkningar, inhemskt producerad olja, nya kärnkraftverk och kanske eventuellt lite förnyelsebar energi också. Utrikespolitiskt framstod hon som en ärkehök om man ska döma efter hur det lät i detta tal. Och riktigt många nålstick (och ett och annat hammarslag också för den delen) mot Obama. En god talare. Och att döma av hennes trackrecord i Alaska en politiker som inte är rädd för att gå mot strömmen, och som inte drar sig för att göra oväntade, men helt rimliga, saker som att sälja delstatens flygplan eftersom hon ansåg att det inte behövdes.

Hon imponerar på många sätt, men åsiktsmässigt står hon och jag så långt ifrån varandra att det likväl är lite skrämmande att hon kan vara på väg mot Vita Huset. (Även om man i och för sig aldrig vet på förhand hur mycket vicepresidenten faktiskt får att säga till om. Men i alla fall.)

Till sist, en liten upplysning. Dick Erixon har rätt när han påpekar att svenska medier inte direkt är objektiva i sin rapportering om det här presidentvalet. Men tro för all del inte att ni får en mer objektiv bild av att läsa hans blogg.

6 comments:

Unknown said...

Håller med. Det är verkligen få saker jag har så svårt för som den amerikanska kristna högerns politik.

Markus "LAKE" Berglund said...

Härlig pikning av Dick där i slutet och visst har du rät, men läser man både Svensk mainstreammedia OCH Dick så får man mer nyanserad bild.

Unknown said...

PS: härlig bild i sidhuvudet! Riktigt snygg! Tyvärr ser man ju inte sånt i rss-läsaren.

Maria Abrahamsson said...

Mjn: Tack! Det är lower Manhattan sett från Brooklyn bridge...

Daniel said...

Gillar din blogg skarpt. Du får en länkning direkt.

Maria Abrahamsson said...

antimonite: tack!