Monday, September 01, 2008

Labor Day

Idag är det första måndagen i september, vilket betyder att det är Labor Day. Helgdag med andra ord. En av alla helgdagar här som liksom inte alls betyder något för en. Det är märkligt det där, ledig som ledig, skulle man ju kunna tycka. (Åh oroa er inte, jag kommer säkert sakna Thanksgiving- och Labor Day-ledigt när jag kommer tillbaka till Sverige.) I praktiken betyder det att alla myndigheter, banker etc är stängda och att att arbetsstyrkan på jobbet är ungefär halverad idag. Själv tänker jag göra någon slags kompromiss och jobba hemifrån.

Och jo, förresten. Somliga magsura Sverigebaserade bloggar menar att demokraterna som parti skulle "jubla" över att orkanen Gustav snart sveper in över gulfkusten och har potential att skapa minst lika mycket förödelse i Nwe Orleans som orkanen Katrina gjorde för tre år sedan.

Och jodå, det finns några stolpskott som kläckt ur sig helt bisarra dumheter om saken, bland annat Michael Moore. Men att antyda att detta är demokraternas officiella hållning är bara dumheter och förolämpande mot alla dem som just nu, i likhet med mig, är oroade över de människor vi känner som bor i området.

No comments: