Friday, October 10, 2008

Toronto?

Jag funderar på min ännu så länge extremt oplanerade Kanadaresa. (Det enda jag för tillfället vet om den är att förr eller senare så kommer den att hända...). Jag hade liksom siktat in mig på trakterna runt Banff, men nu hör jag folk påstå att Toronto ska vara the place to be. Jag känner mig obeslutsam, och undrar därför om läsekretsen möjligen har några insikter i frågan?

5 comments:

[cmh] said...

Toronto? Varför då?
Nu har jag ju aldrig varit i Toronto men jag har aldrig hört att det skall vara the place to be. Det kan å andra sidan vara ett utslag av lokalpatriotism eftersom de omdömen jag har att gå på härrör från trakterna kring Banff...

Maria Abrahamsson said...

Tja, för att tre, fyra personer på senare tid helt spontant hävdat att Toronto är deras favoritstad (i världen) och att det borde vara första destination på min Kanadalista. Å andra sidan kommer de omdömena från folk som besökt färre antal amerikanska delstater än jag, så kanske ska jag hålla fast vid min ursprungstanke med Banfftrakterna... Är det vansinnigt kallt där under vintern?

[cmh] said...

Vill man se coola städer så har inte trakterna kring Banff så mycket att erbjuda. Edmonton verkar skittråkigt. Calgary är bättre men egentligen ingen höjdarstad. Banff under vintern kan vara tokkallt. I Calgary som ligger på slätten precis öster om bergen är temperaturen totalt oberäknelig p.g.a. de varma chinookvindarna som kan höja temperaturen 10 grader i ett nafs. Vill man åka skidor e.dyl. så är Banff (Lake Louise, Sunshine, Kicking Horse, Fernie etc.) the place to be under vintern (mars kanske). Vill man se mer av trevlig natur så skulle jag rekommendera ett besök under sommaren eller väldigt tidig höst.

chall said...

Jag har varit pa bada stallena... Banff ar helt suverant och underbar natur. Pa vintern ar skidakningen att do for :) och pa sommaren SA vackert.

Toronto ar en toppenstad.Jag var dar forrforra sommaren och bara gick runt och stirrade pa folk (antligen folk som gar och klar sig vettigt i jamforelse med har i sodern). Akte till Niagarafallen och tittade pa det ocksa.

Sa det beror pa vad du vill uppleva? Jag skulle sla ett slag for Vancouver. en helt underbar stad med saval vatten som skidor som folk med snygga klader, cool arkitektur etc.

Banff ar ju lite isolerat - for att vara arlig. Calgary ar kanske inte det mest spannande staden, aven om folk sager att Edmonton ar trevligt - om an kallt.

Naturmassigt ar Banff helt underbart - med Lake Lousie nara ocksa... och prarien ar ju lite tufft det med. Eller Vancouver och Vancouver island... basta platsen i varlden (forutom sthlm) :D

Maria Abrahamsson said...

Hmm, nu var det ju det där med att chefen tror att jag är här för att forska och inte för att resa... Hur ska man hinna? :-)

Vancouver (och Seattle) är på listan, just för att det ändå tycks vara så att folk tycker att Vancouver är bästa staden i Kanada. Banfftrakterna är med för naturens skull, inte för städerna runt omkring...

Även om jag måste säga att jag tycker att det är väldigt intressant och roligt att besöka mindre städer både på den här kontinenten och andra, eftersom det ger en helt annan bild av landet än att besöka tex NYC. Fast allt är förstås bäst i lagom doser.