Tuesday, January 22, 2008

Facket, friheten och regeringen

Via Peace, love and capitalism hittar jag följande nya galenskaper från fackets sida. Läs själva, och begrunda. Kan någon vettig människa vilja vara med i en organisation som ägnar sig åt vad som faktiskt låter som ren utpressning respektive hot?

Det kanske är dags att någon upplyser LO-facken om att det faktiskt inte är brottsligt att välja att inte vara medlem i facket och att det fortfarande är lagligt att kunna tänka sig att lönearbeta utan kollektivavtal, och att avtal fortfarande är något som ska ingås frivilligt. Och så kanske någon kan upplysa det nya arbetarpartiet moderaterna, och särskilt arbetsmarknadsminister Littorin, om vad facket egentligen pysslar med.

Snälla Fredrick, Annie, Ulrika... Det är illa nog att regeringen vill genomföra ofrihetsreformer genom att göra a-kassan obligatorisk, men att dessutom låta den administreras av facken är bara för mycket!

Och det finns för all del mycket som talar för att fackföreningarna inte heller är särskilt sugna på att leka myndighet när det kommer till saker som att driva in avgifter från dem som inte betalar dem frivilligt, vilket jag har mycket stor förståelse för. För övrigt borde regeringen strunta i att tvinga på medborgarna något som man själv inte vill ha. Enligt TCO-tidningen står 15 av 22 ministrar utanför a-kassan...

Konsekvens någon? Man tar sig för pannan.

1 comment:

Anonymous said...

Ja men du vet väl självklart att det där är bara ljug. Familjeföretag behöver ju inte ha kollektivavtal men i övrigt är det ju inget fel av facket att utnyttja sin kollektiva styrka för att frysa ut fjantiga småborgare som vägrar betala avtalsenliga löner. Menar du att facket måste äta på dessa krogar annars är det utpressning?Menar du att facket inte har rätt att välja?

Är stolt kommunalare. Facket är det bästa som vi arbetare har. Problemet med facket är att de inte använder tillräckligt mycket maffiametoder.
För övrigt dömer du ut en ganska stor majoritet av svenska folket när du ställer frågan om någon vettig människa kan vara med i en sådan organisation. Men det är klart om vettigt enligt dina definitioner är att låta sig hunsas likt hundar av kapitalägarna (dvs inte vara organiserade)så tror jag vi låter svenska folket vara ovettiga.

Branting