Tuesday, May 27, 2008

Trendsetter

Jag har ju berättat om mina kakor förut, och den synnerligen unika och innovativa iden (obs ironin) med att ha choklad på toppen. Det har spritt sig, så nu är jag en trendsetter.* För idag när jag fick min födelsedagskaka** här på jobbet, så hade de fixat till det med chokladkaka med just choklad ovanpå. Mycket god för övrigt! Sånginsatserna lämnade dock som vanligt en del övrigt att önska... Det är förundrande hur det kan låta som att det sjungs i fler tonarter än vad det finns människor i rummet... (Och nej, det blir inte ett dugg bättre om jag är med och sjunger.)


*Däremot har jag ännu inte lyckats förmedla att det är fullt möjligt att baka kakor från scratch, men man ska väl inte begära för mycket.


**Det var ju egentligen i söndags, men då var det söndag, och igår var det helgdag här (Memorial day) så därför fick jag min kaka idag.

5 comments:

kstina said...

Trendsetter - andra gången idag jag stött på det ordet. Har inte tänkt på användandet innan. Jag och en studiekamrat ska skriva en rapport om ett företag utifrån ekonomi och då framförallt om marknadsföring. De vi besökte tycket själva att de var tredsättare, med glimten i ögat.. Enligt mig var de trendsetter på riktig med.

Jag skulle vilja fråga dig om hur du "kom på" att du ville blir kemiforskare? Själv gick jag en livsmedelskemisk kurs i vintras på högskolan och blev helt betagen av kemin. Har inte läst kemi efter 9:an och aldrig funderat på hur otroligt intressant ämne det är. Och nu är jag helt förvirrad över allt jag vill lära mig.

Maria Abrahamsson said...

Oj, jag tror att den frågan kanske får besvaras i egen bloggpost. Och det kommer nog inte att hända innan helgen för det är lite många saker som behöver göras innan dess, men jag lovar att återkomma i ärendet. (Även fast jag inte är säker på att jag kan ge ett sådär väldigt entydigt svar på den frågan.)

kstina said...

Nä, det är inte bråttom men när du har tid ser jag fram mot svar. Och jag förstår om du är som dom flesta av oss... inte helt målinriktad alltid.
Att jag frågar är för att jag själv på något sätt måste inrikta mina studier. Vi har en del valbara kurser och sen kommer ju C-uppsatsen...

Alice said...

Hej Maria,

jag undrar vad dina nuvarande kollegor skulle säga om de fick veta att jag gjorde en rabarberpaj från scratch- jag till och med använde egenodlade rabarber från trädgården! Känner mig väldigt stolt.

Maria Abrahamsson said...

Alice: Jag tror de skulle säga "Oj, har du gjort degen själv?"... Att odla är inte alls lika främmande för dem som att blanda ihop de torra ingredienserna till en kaka på (eller snarare med) egen hand. :-)