Sunday, May 18, 2008

Gummistövlar

Idag regnar det*. Och inte lite heller. (Det är för övrigt ofta så här, att om det regnar så regnar det ordentligt. Å andra sidan slutar det ofta ganska snabbt.) En annan skillnad är de fotbeklädnader man kan se folk spatsera omkring i så fort det blir minsta antydan (dvs om väderprognosen förutspår det) till regn.

Gummistövlar är nämligen väldigt vanligt förekommande här. Och det är inte vilka gummistövlar som helst. Glöm det där med urtrist gröna eller blå. Och om du kanske känner att du behöver gummistövlar med en liten klack - inga problem, det finns att tillgå. Det är bara att välja om du vill ha blommiga, rutiga, randiga, psykedeliska eller prickiga, nästan-fast-inte-riktigt-Burberryrutiga eller en kombination av någon av ovanstående.

Och de är ju onekligen snyggare än de vanligaste varianterna jag brukade se i Sverige. Fast jag måste erkänna att jag inte riktigt förstår hur man kan tycka att man måste ha tre(!) par så att man kan matcha stövlarna med det övriga klädvalet. Dessvärre är de precis lika obekväma som de svenska varianterna, så jag har inte investerat i några alls.

Den som vill se smakprov på skapelserna kan tex kika här.*Nu regnar det inte längre...

No comments: