Friday, May 16, 2008

Topplista

Det har utkristalliserat sig en topplista. Eller snarare flera. En och annan "absolut inte"-lista också för den delen. (Alla de listorna toppas för övrigt av en stad i Västerbotten vars första bokstav är U...) Men positiva listor är roligare. Och intressantare. Även om de fortfarande är just listor och alltså inte på något sätt nödvändigtvis säger något om hur det faktiskt kommer att bli. Så här ser den i alla fall ut, för tillfället. Det lär visa sig om den ser likadan ut om ett år...

1. Göteborg
2. Lund
3. Linköping

4 comments:

Anna Johansson said...

Jo, man funderar ju en del på var man skulle vilja hamna såsmåningom. Intressant att se din lista. Själv har jag inte någon sådan än utan nöjer mig med att sikta in mig på att stanna ett par år i Uppsala.

Maria Abrahamsson said...

Jo, det "besvärliga" är ju att det finns ju fler än en sån lista man kan göra, och de ser ju inte riktigt likadana ut... Och det finns ju en massa saker i det här som jag inte bestämmer över själv, så vi får väl se hur det blir i slutänden. Men drömma kan man ju alltid. Och vara lite irriterad över det amerikansa viseregelsystemet som omöjliggör att söka faculty positions här, tyvärr.

chall said...

Du kan inte söka Faculty postitions om du får ett H1b visum? *har ingen koll om man måste ha green card för faculty* Om du nu har ett J1 visa kan du överföra det till H1b... men som allt det där beror det ju på om institutet kan tänka sig att "sponsra" dig.

Själv har jag ett J1 och kan följdaktligen inte jobba med ngt som inte kräver en specifik doktorsexamen....

För övrigt, är det två olika U-städer på listorna?

Maria Abrahamsson said...

chall: Just nu finns det ingen möjlighet att få något annat betalt än mitt eget stipendium så jag kan inte få något annat än J1 nu när jag snart måste ansöka om ett nytt. Men å andra sidan finns det ju andra ställen i världen än USA och Sverige också, så...

Och beträffande U-orter, så... Det är bara en av dem som är 100% utesluten, men för sinnesfridens skulle vore det nog önskvärt om den andra också kunde uteslutas. Men, i slutänden så är det väl så att möjligheterna till försörjning kommer att avgöra var i världen jag hamnar.