Monday, February 25, 2008

The Big Apple

Jotack, New York var alldeles utmärkt. Även om det för mig, som knappt hör någon svenska talas i vanliga fall, var lite chockartat att höra diverse svenska dialekter i mest varje gathörn. Bilder kommer vad det lider, men ett smakprov - vy från Empire State Building - kommer här. Och för er som ännu inte varit i NYC, planera ett besök, det är antagligen en av världens häftigaste städer. I alla fall tycker jag det.


4 comments:

Anonymous said...

Hej! Läser med nöje din blogg. Vad spännande att vara i USA. Jobbar? Pluggar? Själv pluggar jag gastronomi i Kristianstad och har snöat in lite på kemin och andra naturvetenskapliga mysterier...

Maria Abrahamsson said...

Trevligt att du gillar bloggen!

Jag forskar (vilket åtminstone nästan är samma sak som att jobba...)i kemi på Johns Hopkins University i Baltimore.

Kstina said...

Vilket är ditt forskningsområde? Jag läser på högskola nu och har haft min första kemikurs - livsmedelskemiskaprocesser - har blivit helt "tagen" av kemiämnet. Lånat några grundläggande böcker... så intressant!

Maria Abrahamsson said...

Fysikalisk kemi eller fotokemi, eller oorganisk fotokemi, eller kemisk fysik eller metallorganisk fotokemi... Det beror lite på. Men mitt forskningsprojekt går i korthet ut på att studera elektronöverföringar mellan färgämnesmolekyler och halvledare. Om vi kan få bättre förståelse för vad som styr den processen så kan vi få bättre solceller, och eventuellt också kanske kunna ta något litet steg på vägen mot att producera ett miljövänligt och förnybart bränsle av solljus.