Tuesday, April 04, 2006

Frustrerande möten...

Är det någon som tror att en doktorand i fysikalisk kemi spenderar det mesta av sin arbetstid på lab? Ja, det är lätt att tro det, men ibland känns det som om den mesta spenderas på möten. Mer eller mindre konstruktiva diton, eller om man uttrycker sig mer negativt, mer eller mindre frustrerande sådana.

Idag har det varit möte nästan hela dagen. Omväxlande intressant, och mindre intressant. Ett hyfsat bra möte, även om jag kände att jag egentligen borde gjort andra saker. Så finns det möten som inte är intressanta alls. Som det för ett par veckor sedan när vi bland annat fick veta följande om den förestående flytten av vår arbetsplats:

#man ska märka sina flyttkartonger rätt
#det finns ett rumsnumreringssystem på Ångströmlaboratoriet, dit vi ska flytta
#man måste själv flytta sin mobiltelefon
#man ska inte packa sina flyttlådor för tungt
etc, etc...

Det var ett äkta frustrerande möte. Det fanns 38 personer i det rummet. Jag tänkte nästan börja räkna på vad det kostade att ha alla dem människorna (alla med minst akademisk grundexamen) sittandes där för att få veta att de ska märka sina flyttkartonger rätt.

Men imorgon ska jag i alla fall få labba igen!

2 comments:

Markus "LAKE" Berglund said...

Flytta igen? Var den förra bara tillfällig?

Maria Abrahamsson said...

Nej, inte då... Men nu ska vi flytta till Ångström hus 7. Det är inte alla som hinner flytta två ggr under sin doktorandtid...