Sunday, February 12, 2006

Man upphör aldrig att förvånas

Bara en kortis om två saker som antagligen (och förhoppningsvis) är helt väsenskilda, men likväl synnerligen märkliga, båda två. Den första handlar om bilvändare i Örebro och detta kan man läsa om här. Vad säger man? Folk är olika... och somliga har uppenbara sysselsättningsproblem.

Det andra är en artikel i Sydsvenskan, som handlar om människor som vill införa Sharialagar i Sverige. Läs den och förundras. Helt otroligt! Och även om man får anta (och hoppas) att det handlar om ett väldigt litet antal personer så är det faktiskt lite skrämmande.

Och med anledning av det så måste jag ju skriva något om religionsfrihet också. Den garanterar förvisso rätten att tro (på diverse mer eller mindre sannolika historier) men den garanterar OCKSÅ rätten att inte tro. Och det är viktigt. Religionsfriheten ska gälla alla religioner/världsåskådningar, inte bara en. Och sen ska man följa demokratiskt stiftade lagar. Även om man tycker att de är korkade - vill man ändra lagarna får man engagera sig politiskt och söka demokratiskt stöd för sina förslag. Och bara för att man tycker att någon annan har gjort något dumt så motiverar det ändå inte på något sätt att man själv bär sig dumt åt.

No comments: