Sunday, September 26, 2010

Oops...

Jag äger fyra bokhyllor. De är nästan fulla. Skulle jag försöka ställa in alla böcker jag har på jobbet skulle soffan, soffbordet, byrån och alla andra ställen man kan använda för att förvara böcker nog bli belamrade ganska snabbt. Och därför kan man ju undra lite hur det gick till när jag tilläts gå in på bokmässan i sällskap med min plånbok. Man tycker ju att någon som har känt mig sedan de urminnes tider då vi pluggade fysikalisk kemi på grundnivå och delade upp labarbetet så att jag klappade lablärarens hund och han programmerade matlabprogram (så här med facit i hand kan jag ifrågasätta det begåvade i den uppdelningen lite - men det var en väldigt söt hund!) borde ha kunnat inse konsekvenserna av kombinationen Maria+ bokmässa + pengar... Men å andra sidan kom jag ju hem med flera böcker som jag säkert aldrig köpt annars.

5 comments:

Markus "LAKE" Berglund said...

Haha! Känner igen det där. Bokmässan är riktigt rolig. :-)

Jag och min flickvän flyttade för en vecka sedan och nu diskuterar nu var vi ska ställa våra bokhyllor. Det är några hyllmeter med böcker som ska få plats...

Maria Abrahamsson said...

ja, men å andra sidan är ju böcker så trevliga saker att det mest är ett angenämt problem :)

Natalie said...

Men böcker kan man aldrig ha för många av. Helt rätt gjort Maria!

Maria Abrahamsson said...

Natalie: Det är sant, dessvärre verkar det dock som om att det är fullt möjligt att ha för få bokhyllor :)

Natalie said...

Men då är det bara att köpa flera eller hur. Gör gamle Ingvar glad, åk till Ikea och köp bokhyllor.
Mina föräldrar har 13 Billys bara i vardagsrummet, med påbyggnad och egensnickrad extrahylla ända upp till taket och det är det som är mitt mål. Vackert är det. Och isolerar bra mot kylan på vintern.