Monday, March 01, 2010

Jag mötte Lassie, fast ändå inte...

Mitt knä trilskas lite igen, så pass att jag fann det för gott att låta någon som besitter mer kompetens i frågan än undertecknad, undersöka det. Jag började alltså leta efter en Göteborgsk motsvarighet till Idrottsskadecentrum* i Uppsala. Jag menar, vem vill inte ha motsvarigheten till ett ställe där de skrattar åt ens "fullständigt unika" löpsteg, sticker en i fötterna med glasbitar och sätter gigantiska mängder nålar i vader eller fötter eller böjer ens höftben på sätt som känns (och låter) omöjliga med effekten att det ena benet plötsligt blir längre...

Jag måste ha lyckats ganska bra för det tog inte många minuter innan det visat sig att sjukgymnasten, som redan från började tittade skeptiskt på mina fötter knän, kände både sjukgymnasten och naprapaten. Han visste också att berätta att naprapaten i fråga tyligen bytt klinik och numera sätter sina nålar i systrarna Kallurs benhinnor (eller något ditåt, jag lyssnade inte så noga eftersom jag var upptagen med att göra benböj som han tittade skeptiskt på.) Därefter vred och vände han på mitt knä i alla möjliga (och några som verkade lite omöjliga) vinklar och konstaterade att det inte var några större fel på undertecknad förutom en signifikant instabilitet i knäet. Således blev jag ordinerad att dagligen ägna mig åt positionskontrollerad utfallsträning, att lägga mer tid på gymmet och specifikt träna benmuskler (inklusive mitt hatobjekt vaderna). Slutligen tillade han att jag borde komma ihåg att jag inte är 25 längre...

3 comments:

chall said...

Hoppas att det går bra med träningen!

när mitt knä trilskades förra våren och jag gick till en amerikansk knäläkare började han med att röntka det... sen konstaterade han att jag nog hade "crab meat knees" .... alltså att brosket på insidan av knäskålen är lite slitet och avgnagt och numera hänger ned i knäet och "slaskar".

Själv mumlade jag att det alltid slaskat i mina knän, men det brydde han sig inte om. Det blev rehabträning och magiska övningar mot bord som jag skulle ägna mig åt. Nu inser jag att jag borde nog gjort dom lite mer ;) kanske framöver?!

jag är ju inte heller 25 längre...även om jag var tvungen att visa leg i helgen på casinot med 21 års gräns :)

Maria Abrahamsson said...

Tack! Du kanske kan tänka på mig och mina 20 positionskontrollerade utfall om dagen när du gör dina övningar kanske? :)

Ja, jag undrar vad det är med det där ständiga ID-visandet - jag fick visa leg på systemet för ett tag sen när jag köpte finwhisky, man undrar ju om de gått på charmkurs eller vad det är frågan om :)

chall said...

20 olika utfall eller 20 repititioner?! ;)

jag har fyra olika övningar som ska sträcka knämuskeln.... suck, lika bra kanske?! Att göra dom alltså!?