Saturday, September 16, 2006

Mindre än ett dygn kvar...

Ja, nu är det mindre än ett dygn kvar tills vallokalerna stänger. Opinionsmätningarna visar övervikt för alliansen, men mätningar är ju mätningar och det är röstsedlarna som räknas... Det spekuleras ju i om det kommer att bli så jämnt att det blir förtidsrösterna som avgör. Så, det blir en spännande valvaka imorgon.

(En parentes om valvakor: På två dagar har fyra personer frågat om det dricks mycket alkohol på valvakorna - jag vet inte om det är en fråga som folk i allmänhet har. Svaret är i alla fall att det är som på de flesta andra fester, en del dricker alkohol andra inte, fast stämningen tenderar ju att bero rätt mycket på hur det går...)

När det gäller riksdagsvalet så blir det förstås mest spännande att se om det blir ett maktskifte, men också att se vilka som tar alliansmandaten från länet. Spännande blir det också att se hur det går i kommunen - och om vi äntligen ska få en mandatfördelning i kommunfullmäktige som avspeglar majoriteten av rösterna. I de två senaste valen har alliansen haft fler röster, men färre mandat än s-v-mp i Uppsalas kommunfullmäktige.

Ja, spännande blir det i alla fall!

No comments: