Sunday, July 23, 2006

Att störa en stör

Chattanooga (japp, samma stad som i Chattanooga Choo Choo) och Tennessee Aquarium var dagens utflyktsmål. Där kunde man, bland mycket annat, störa en stör - det vill säga, klappa den. Akvariet bjöd på en hel del andra djur också - somliga i bekantskapskretsen är nog glada att de slapp se gula anakondor och kopparhuvuden, diverse skallerormar och andra ormar som fanns till beskådan... Utöver det fanns fjärilar, fåglar, sköldpaddor och förstås en enorm mängd fiskar. Hajar och coola plattfiskar, bland annat. Men jag tror att coolast alla kategorier ändå var havsvalnötterna (nej jag vet inte vad de heter på svenska)... De små liven är i alla fall rätt små, rätt genomskinliga och skulle vara rätt trista om det inte var för det faktum att de bryter ljus på ett sätt som gör att de små djuren ser ut som om de har små inbyggda regnbågar.

Dessutom blev det ett besök på Imax, för lite 3D-film från havsdjupet. Häftig upplevelse även om jag tror att ett och annat djur kanske hade fått lite väl mänskilga egenskaper av berättarrösten...

Kvällen är tänkt att ägnas åt kulturella aktiviteter av annat slag. Gratisteater, om plats finnes. Recension kommer senare.

No comments: