Saturday, August 19, 2006

Mer och bättre

Mer och bättre. Så kan man väl enklast sammanfatta budskapet från samtliga deltagare i den debatt om högre utbildning och forskning som sändes i P1 idag. Alla partier ville ha bättre kvalitet, mer pengar, högre fakultetsanslag och fler Nobelpris och ja... de allmänna flosklerna alltså. Likväl var det rätt intressant att höra. Inte minst det faktum att P1 tydligen använder sig av dåligt pålästa debattledare.

Mannen, vars namn jag inte minns, kallade konsekvent studenterna för "elever", och han lyckades inte heller läsa ut förkortningen SFS korrekt. (Sveriges Förenade Studentkårer för den som undrar). Nå, det andra som var slående var förstås sossarnas fantastiska förmåga att gå i opposition mot sig själva - hela tiden. Annars kunde det ju kanske vara klädsamt att ta ansvar för det man gjort de senaste 12 åren med regeringsmakten.

Annars är det allmänna intrycket att allianspolitikerna anstränger sig för att hålla ihop - vilket känns bra. Överhuvudtaget så känns det som om sossarna börjar är lite nervösa och stressade. Vem vet, det kanske blir spännande att iaktta den här valrörelsen också, även om det bara är på avstånd.

1 comment:

Anonymous said...

Så sant som det är sagt! The Big G svarar aldrig på en dirket fråga utan går alltid på och talar om vad alliansen gör och hur det kommer att bli när de får bestämma. Konstigt. Tror han att folk är så dumma att de inte genomskådar att det saknas nya idéer. Sossarna har ju haft 12 år på sig att "ordna" det som är fel. Nu ska man väl till deras försvar säga att det inte varit så lätt hela tiden kanske, men lite nya idéer hade ju inte varit fel.