Tuesday, August 01, 2006

Bad och kultur

I söndags var vi och badade, i Big Ridge State Park - andra gången i år som jag badade, ingen lysande statistik direkt... Men det var varmt och skönt i vattnet, och riktigt ordentligt varmt på land. Jag förstår varför de har luftkonditionering här, annars skulle ingen orka göra någonting. Nå, en badspaning från det här landet är att det tycks synnerligen vanligt att 1) bada med skorna på och 2) bada med kläderna på.

Punkt 1 kan möjligen förklaras av att man kanske inte vill gå på vassa stenar eller nåt, men punkt 2 är svårare att förstå. Särskilt som det verkar vara rätt vanligt att man har badkläder under de vanliga kläder man badar i...

På kvällen var vi och såg en annan gratisteater - Shakespeares "Henry V". Skådespelarinsatserna var mer varierande än gången innan, både bättre och sämre. Men det fanns i alla fall en Alf Svensson-look-a-like på scenen, han spelade bland annat präst... Så, efter det så har jag kommit upp i att ha sett fem olika Shakespearepjäser live (Hamlet, Som ni vill ha det, En midsommarnattsdröm, Taming of a Shrew och Henry V). Det tar sig. Nu måste det dock ta sig med avhandlingsskrivandet också, så det får vara bra med bloggande för nu.

No comments: