Wednesday, December 09, 2009

Dagen så här långt

Mörkt. Grått. Trött. Millenia (laser) ger märkligt låg energi. Evolution (laser) tar lång tid att värma upp. Tsunamin (laser) ger lägre energi än den borde. Spitfire (förstärkare) ger lägre energi än den borde. Topasen (våglängdsväljare) vägrar ge mig någon annan våglängd än 495 nm. Och förstås till lägre energi. Det är nästan så att man kan ana en trend. Undrar om min trötthet liksom har smittat av sig i laserlabbet?

4 comments:

chall said...

usch usch. Hoppas att det löser sig. Kanske lite tredje (! huuu så fort?) advent kan hjälpa till lite?!

Annars är jag mest nyfiekn på det hypotetiska scenariot nedan.. blev det middag/lunch eller vad?! ;) hoppas det blev bra - vad det än blev (ja, jag är lite naiv och hoppfull om att ha fel)

Maria Abrahamsson said...

Jodå, lasrarna har skärpt sig lite i alla fall, i bästa fall hinner jag linjera klart innan det är dags att gå hem... Vem vet, kanske blir det faktiskt riktiga mätningar imorgon :)

Och beträffande det hypotetiska scenariot så fick det ett relativt bra (hypotetiskt) slut, med några bra diskussioner och goda råd från fdh. Sen att det alltid är lite deprimerande att diskutera forskningsfinansieringsmöjligheter är ju en helt annan historia.

[cmh] said...

Det är väl så lasrar brukar bete sig om jag minns rätt..?

Maria Abrahamsson said...

cmh: jo, i och för sig, fast de har ju sina stunder när de är snälla och glada och ger stabilt ljus just vid den våglängd som de borde, också...