Thursday, November 04, 2010

Novemberpost

Det är november. (Ifall ni nu inte hade märkt det, tänkte jag). Det gör att det känns som en extra stor bedrift att vara på jobbet före klockan 7.30 på morgonen. (Personligen anser jag att jag är värd minst en chokladmedalj för detta, men det tycks finnas olika uppfattningar om den saken.*)

Det gör också att man måste undvika alltför deprimerande ämnen (det är därför ni får vänta ett tag på nästa kapitel i "Hej Matematik") och istället roa sig bäst man kan i höstmörkret. Detta kan man tex göra genom att försöka räkna ut hur man får mest valuta för sina intjänade SJ-priopoäng när man köper nya tågbiljetter för dem**. Andra roliga sysselsättningar inkluderar att planera nyårstrippen i lite mer detalj vilket leder till frågor av typen "Ska man flyga till Oklahoma city eller Austin?" samt glädjas åt att det finns människor som uppenbarligen orkar vara roliga fast det är november***: Unpopular Science...


*Den uppenbara bristen på desamma talar väl sitt tydliga språk...

** Jag är ganska säker på att jag inte lyckades, men i gengäld kommer jag framstå som en synnerligen välplanerad människa eftersom jag redan nu har en tågbiljett till julfirande. Senast jag hade sådan framförhållning i det avseendet var nog någon gång strax efter sekelskiftet. Vem vet, jag kanske kommer skicka julkort också i år... eller inte.

***Till skillnad från undertecknad som uppenbarligen skriver bloggposter lika meningslösa som novembermörkret. (Fast man får se det positivt - vi har antagligen redan haft flera soltimmar årets november än förra året.)

1 comment:

chall said...

jultåg ja... jag vet inte, jag tror det får bli "oplanerat och snordyrt" för jag orkar inte planera just nu... men det klart, jag kommer ju inte åka världens längsta sträcka så kanske det går utan att bli ruinerad...