Wednesday, November 17, 2010

Galenskaper

Galenskap 1. Jo, jag letar ju bostadsrätt. Det är en sysselsättning som periodvis är underhållande och periodvis mycket frustrerande. Inte minst för att det, uppenbarligen, dräller av folk utan koll. I söndags insåg jag att det, på riktigt, finns människor som anser att en rimlig kalkyl för månadskostnaden kan baseras på ett amorteringsfritt lån och att räntan inte kommer att stiga, alls, under överskådlig tid... Mycket fascinerande. Ännu mer förundrande är att det alldeles nyss diskuterades bolånemarknad på aktuellt, och programledaren kände sig tvungen att ställa frågan "varför är det bra att amortera?" Kanske är det smartaste alternativet att sitta still i båten i väntan på att räntan stiger, och sen kan man fynda på exekutiv auktion...

Galenskap 2. Jag har för tillfället cykelproblem, viket har lett till att jag utnyttjar kollektivtrafiken mer än vad jag egentligen är nöjd med. (Jag har helt enkelt inte tålamod nog för detta.) Och man undrar onekligen om det vore möjligt för folk att fatta att det bli enklare för alla om de som ska gå av, får gå av innan folk börjar gå på? Det känns ju ändå som en relativt logisk slutsats. Dessvärre verkar jag tillhöra en minoritet i den här frågan.

Galenskap 3. Av olika långrandiga och tvärrutiga skäl* så lyssnade jag, helt mot alla mina vanor, på reklamradio igår och idag. Och insåg att bland all annan "vanlig" reklam så hårdlanseras tydligen en ny datingsajt nu. En datingsajt enbart för gifta som vill ha en affär. Jag vill inte vara moraltant eller så, och folk får för all del göra som de vill, men jag måste ändå säga att jag blev lite (mycket faktiskt) förvånad över att det tydligen anses finnas en ansenlig marknad för denna aktivitet. Annars skulle man ju lätt kunna tro att folk gifter sig, och fortsätter vara gifta av en anledning liksom, men det var tydligen att tänka lite väl konformistiskt.

*jag glömde min shuffle hemma, och taskig radiomottagning i labbet gör att man liksom bara har ett radiokanalalternativ.

---
Och jo, för den som undrar hur det gick med kollegan så kan jag meddela att hon mår bra igen.

4 comments:

Magnus Persson said...

Lösning på radioproblemet: Internetradio? Antar att du har tillgång till bredband samt dator i labbet...

Anonymous said...

Tsss... old news over-here... Alltså datingsajter för gifta.

Lustigt nog var det fransMÄNNEN som hade koll på denna typ av sajter och delgav denna "glädjande" nyhet över en vår/sommar-lunch tidigare i år. Misstänker att de nogsamt hade luskat fram denna nyhet för att på nytt skrämma vettet ur mig.

Olika kulturer har helt enklet olika moralpanik. Och jag vill bara passa på att meddela att svensk moralpanik är den bästa sorten ;-)...

/J

Maria Abrahamsson said...

Magnus: Nä, det är faktiskt ingen lösning i det här fallet - det finns ingen fast lina i det aktuella labbet, och det trådlösa nätverket är inte tillräckligt bra där inne. Dessutom orkar man inte bära med sig laptopen varje gång man ska dit.

J: Moralpanik lider jag inte alls av, jag är mest bara fascinerad över att det tydligen finns en marknad för detta i norden. (Jag vet att denna typ av datingsajter existerar i USA, men det är inte så konstigt eftersom skilsmässor är mycket mer stigmatiserande där än här).

Magnus Persson said...

Aj då, otur, ni får fixa det (eller å andra sidan minskar det nog prokrastineringen).

Som en parallell: här på KTH är det i R1 inte mobiltelefontäckning, men däremot snabbt bredband, så skulle man brandlarma där var det bäst att göra det på Facebook, meddelades det på en kårkurs i krishantering häromdagen. :-)